Dialoogwerkbladen

Hier vind u dialoogwerkbladen die we voor gebruik bij ScrumUP ontwikkelen. (English Version)

Dialoogwerkblad Retrospective V1 v0.01: A1-formaat, 4 aan elkaar te plakken A3 vellen.
Als Scrum Master/Agile teamleider ben je volop betrokken bij je team. Jammer dat je dan in de Retrospective niet mee kan doen omdat je veel te druk bent met faciliteren. Je kunt natuurlijk iemand anders vragen maar dit dialoogwerkblad stelt je in staat om de organisatie van de Retrospective juist in handen van je team te leggen. Dat is nog een zelf-organisatie! Daarnaast vormt het een mooie afwisseling op de normale Retrospectivewerkwijze en kan het na de sessie bij het team worden opgehangen als documentatie van het Retrospectiveresultaat: een stappenplan voor verbeterexperimenten die het team de komende sprint uit gaat voeren.

Dialogue Sheet - Value Stream Map

Dialoogwerkblad Value Stream Map v0.01
Een van de aspecten van een Agile manier van werken is continue bezig zijn met verbeteren. Hiervoor is het belangrijk om er achter te komen waar de knelpunten zitten in de huidige manier van werken zodat deze als eerste kunnen worden aangepakt. De Value Stream Map is een veel gebruikt hulpmiddel uit Lean om knelpunten in een voortbrengingsproces (van idee tot inkomsten) inzichtelijk te maken. Dit dialoogwerkblad is bedoeld om met een gemengde groep participanten uit een voortbrengingsproces een value stream map van dit proces op te stellen en aan de hand hiervan verbeteracties te definiëren.

Dialogue Sheet - Value Stream Map

Deze dialoogwerkbladen zijn geïnspireerd door het werk van Allen Kelly. Meer informatie en downloads vind je op zijn website.

Creative Commons License
All downloads by Remi-Armand Collaris are licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.